اهمیت برندسازی

نام تجاری مهم است زیرا نه تنها چیزی است که تأثیری به یاد ماندنی در مصرف کنندگان ایجاد می کند، بلکه به مشتریان و مشتریان شما اجازه می دهد تا بدانند از شرکت شما چه انتظاری دارند.

اهمیت برندسازی برای کسب و کار

در مورد معنای “برندینگ” مطمئن نیستید؟ نگران نباش! برندسازی یکی از آن مفاهیم بازاریابی است که کمی مبهم است و به سرعت ممکن است گیج کننده شود، حتی برای افرادی که بازاریابی را خوانده اند. امروز قصد داریم نگاهی به تعریف برندسازی بیاندازیم و سعی کنیم با کلمات و مثال های ساده پاسخی روشن ارائه کنیم! برندسازی چیست؟ برندسازی فرآیند معنا بخشیدن به سازمان، شرکت، محصولات یا خدمات خاص با ایجاد و شکل دادن به یک برند در ذهن مصرف کنندگان می باشد. در این مقاله به مفهموم مشاوره برندینگ و اهمیت برندسازی برای کسب و کار شما پرداخته می شود.

نام تجاری یک کسب و کار مهمتر از آن چیزی است که فکر می کنید. در ظاهر، برند شما ممکن است به نظر برسد که فقط از عناصری مانند لوگو و رنگ تشکیل شده است، اما برند شما در واقع هویت کل کسب و کار شما است. برند شما به شما شخصیت می بخشد. برندسازی همیشه بخش مهمی از تجارت بوده است، اما ممکن است اکنون مهمتر از هر زمان دیگری باشد. با رسانه های اجتماعی، مصرف کنندگان هر روز در معرض برندهای جدید قرار می گیرند. این می تواند برای مصرف کنندگانی که گزینه های زیادی دارند و می توانند برای یافتن بهترین گزینه تحقیق کنند عالی باشد، اما این کار را برای مشاغل سخت تر می کند.

کسب و کارهای نوپا باید راه بیشتری را طی کنند تا اطمینان حاصل کنند که در میان جمعیت برجسته هستند. برای انجام این کار، باید روی ایجاد یک برند قوی سرمایه گذاری کنید که توجه مردم را به خود جلب کرده و حفظ کند. با نام تجاری مناسب، شما این شانس را دارید که کنترلی بر نحوه درک افراد از کسب و کار خود داشته باشید، بنابراین نمی خواهید این موضوع را نادیده بگیرید. یکی از واضح ترین دلایلی که کسب و کارها به برندسازی نیاز دارند، کمک به آنها برای شناخته شدن بیشتر است. اگر برندسازی قوی برای کسب و کار خود داشته باشید، مردم به طور طبیعی به آن توجه بیشتری نسبت به کسب و کار بدون آن دارند. کسب‌وکاری که واقعاً برندسازی منسجمی ندارد، برای مدت طولانی در ذهن کسی باقی نمی‌ماند.

اهمیت برندسازی برای کسب و کار
اهمیت برندسازی برای کسب و کار

برندسازی برای کسب و کار

ارزشمند ترین ساختاری که هر کسب و کاری باید آن را بشناسد، برندینگ است. برندینگ، درست در راستای خلق نمودن یک ذهنیت ایده آل از یک نام تجاری و محصولات مربوط به آن در افکار مخاطب است؛ این گونه یک فعالیت تجاری توسعه پیدا می کند و قدرت می یابد تا در بازار های موجود رقابت کند. تعاریف بسیاری برای برندسازی بیان شده اند، اما به طور ساده می توان گفت طراحی یک برند و تلاش برای پرورش دادن همه جانبه آن همان برندینگ است. همین حالا فکر کنید و ببینید آیا برند خاصی در ذهن شما ماندگار شده است؟ چرا یک برند با پالت رنگی خاص، لوگوی منحصر و شعار خود در ذهن یک مخاطب باقی مانده است؟ همه این ها باز می گردد به اجرای دقیق استراتژی های برندسازی.

مطالعه بیشتر : برندینگ محصول چیست؟

آیا یک کسب و کار تازه متولد شده و یا یک فعالیت کوچک هم نیاز به برندینگ دارد؟ باید بگوئیم که انجام برندینگ برای یک کسب و کار هر چند کوچک و نوپا، به معنای آن است که  آینده ای درخشان و غیر قابل پیشبینی رخ خواهد داد. برندسازی برای کسب و کار، به معنای معرفی نام تجاری، طراحی وب سایت، ویژگی های بصری و پرسونای مخاطب است. ارزش برند ما، به تصویری است که از خود در یک جامعه ایجاد نموده ایم. فرآیند خلق یک برند، باید پایدار باشد و اهداف خاصی را دنبال کند. جذب مخاطب، تبلیغات و فروش در بستر اینترنت، همه و همه برای افزایش درآمد و گسترش یک نام تجاری انجام می شوند.

تعریف برند

برند نام، اصطلاح، طرح، نماد یا هر ویژگی دیگری است که کالا یا خدمات یک فروشنده را متمایز از سایر فروشندگان می‌کند. شما می توانید یک نام تجاری را به عنوان ایده یا تصویری در نظر بگیرید که مردم هنگام فکر کردن به محصولات، خدمات و فعالیت های خاص یک شرکت در ذهن دارند، هم از نظر عملی (مثلاً “کفش سبک وزن است”) و هم از نظر احساسی (مثلاً ” کفش به من احساس قدرتمندی می دهد»).

اهمیت برندسازی برای کسب و کار
اهمیت برندسازی برای کسب و کار

ویژگی های فیزیکی نیست که یک برند را ایجاد می کند، بلکه احساساتی است که مصرف کنندگان نسبت به شرکت یا محصول آن ایجاد می کنند. این ترکیب نشانه‌های فیزیکی و احساسی زمانی ایجاد می‌شود که در معرض نام، لوگو، هویت بصری یا حتی پیام ارسال شده قرار گیرد.

یک محصول می تواند به راحتی توسط سایر افراد در یک بازار کپی شود، اما یک برند همیشه منحصر به فرد خواهد بود. به عنوان مثال، پپسی و کوکاکولا طعم بسیار مشابهی دارند، اما بنا به دلایلی، برخی افراد احساس می کنند بیشتر با کوکاکولا و برخی دیگر به پپسی مرتبط هستند.

بیایید این را دوباره با مثال آب خود توضیح دهیم. محصول فروخته شده آب است، اما به منظور متقاعد کردن مردم برای خرید یک آب خاص، شرکت ها مارک های مختلف آب را توسعه دادند و هر یک از این مارک ها معنای متفاوتی برای آب محصول ارائه می دهد.

برندسازی چیست؟

اگر توضیح برندینگ ساده بود، این همه ابهام و ناهماهنگی در مورد مفهوم وجود نداشت. با این حال، در اکثر موارد، درک قوی از برندسازی مستلزم درک مناسبی از تجارت، بازاریابی و حتی اصول ارتباطی (انسانی) است.

برندسازی فرآیند معنا بخشیدن به سازمان، شرکت، محصولات یا خدمات خاص با ایجاد و شکل دادن به یک برند در ذهن مصرف کنندگان است. این یک استراتژی است که توسط سازمان ها طراحی شده است تا به افراد کمک کند تا سریعاً برند خود را شناسایی و تجربه کنند، و به آنها دلیلی برای انتخاب محصولات خود نسبت به محصولات رقیب، با روشن کردن اینکه این برند خاص چیست و چه ارائه می دهد.

هدف جذب و حفظ مشتریان وفادار و سایر ذینفعان از طریق ارائه محصولی است که همیشه با آنچه برند وعده داده است، هماهنگ باشد.

اهمیت برندسازی برای کسب و کار
اهمیت برندسازی برای کسب و کار

چه کسانی را تحت تأثیر قرار می دهد؟

مصرف کنندگان: همانطور که در بالا توضیح داده شد، یک برند زمانی که نسبت به یک محصول مشابه از شرکت های مختلف احساس عدم تصمیم گیری می کند، تصمیم گیری را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد.

کارمندان / سهامداران: علاوه بر کمک به مصرف کنندگان در تشخیص محصولات مشابه، استراتژی های برندسازی موفق نیز به شهرت شرکت می افزایند. این دارایی می تواند بر طیفی از افراد، از مصرف کنندگان گرفته تا کارمندان، سرمایه گذاران، سهامداران، ارائه دهندگان و توزیع کنندگان تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال، اگر شما یک برند را دوست ندارید یا احساس نمی کنید با آن ارتباط دارید، احتمالاً نمی خواهید برای آن کار کنید. با این حال، اگر احساس می کنید که برند شما را درک می کند و محصولاتی را ارائه می دهد که به شما الهام می بخشد، احتمالاً تمایل دارید برای آن کار کنید و بخشی از دنیای آن باشید.

طراحی بسته بندی یک محصول خود یک فروشنده خاموشی است که توجه مصرف کنندگان را در فروشگاه جلب می کند. مصرف کنندگان را در مورد ویژگی های محصول آگاه می کند و به صورت بصری برند را از رقبا در قفسه فروشگاه متمایز می کند. تبلیغات ابزاری قدرتمند برای ایجاد و شکل دادن به دنیای برند است، زیرا بسیار بصری است و داستانی در مورد محصول یا شرکت می گوید.

چرا برندسازی اهمیت دارد؟

نام تجاری به دلیل تأثیر کلی که بر شرکت شما می گذارد برای یک تجارت کاملاً حیاتی است. برندسازی می‌تواند نحوه درک مردم از برند شما را تغییر دهد، می‌تواند کسب‌وکار را هدایت کند و ارزش برند را افزایش دهد، اما اگر اشتباه انجام شود یا اصلاً انجام نشود، می‌تواند برعکس عمل کند.

چه کسب و کار کاری در مورد آن انجام دهد یا نه، شهرت ایجاد می کند. نتیجه می تواند یک شهرت خوب یا بد باشد. درک و استفاده از نام تجاری تنها به این معنی است که شما کنترل را در دست بگیرید و سعی کنید آن شهرت را کنترل کنید. به همین دلیل است که توصیه می شود از همان ابتدای راه اندازی کسب و کار خود، برندسازی را در نظر بگیرید.

اهمیت برندسازی برای کسب و کار
اهمیت برندسازی برای کسب و کار

برخلاف تصور عمومی، برندسازی یک تاکتیک بازاریابی گران قیمتی نیست که فقط برندهای بزرگ از آن استفاده می‌کنند، برعکس برندسازی ارتباط زیادی با عقل دارد و به شدت تحت تأثیر بازاری است که در آن هستید. برندسازی شامل ترکیبی ثابت از صلاحیت ها و فعالیت های مختلف است، بنابراین هزینه آن می تواند به شدت در هر مورد متفاوت باشد.  برندسازی یک تجارت بین‌المللی با چند محصول، بسیار چالش‌برانگیزتر از یک کسب‌وکار محلی خواهد بود. هیچ رویکردی برای همه وجود ندارد.

برندسازی ارزش کسب و کار را افزایش می دهد

برندسازی هنگام تلاش برای ایجاد کسب‌وکار آینده مهم است و یک برند قوی می‌تواند ارزش کسب‌وکار را با دادن اهرم بیشتر به شرکت در صنعت افزایش دهد. این امر آن را به دلیل جایگاه محکمی که در بازار دارد، یک فرصت سرمایه گذاری جذاب تر می کند.

نتیجه فرآیند برندسازی، نام تجاری است که شهرت و ارزشی را که به همراه دارد را در خود جای داده است. شهرت قوی به معنای یک برند قوی است که به نوبه خود به ارزش تبدیل می شود. این ارزش می تواند به معنای تأثیر، حق بیمه قیمت باشد.

برند یک دارایی تجاری است که به خودی خود دارای ارزش پولی نیز می باشد و باید جایگاه ویژه ای در ترازنامه کسب و کار داشته باشد زیرا ارزش کلی شرکت را افزایش می دهد. اگرچه این یک موضوع بحث برانگیز و یک کار دشوار برای بسیاری از شرکت ها است، اما دادن وزن مالی به برند به اندازه خود برند مهم است، به این “ارزش گذاری برند” می گویند.

برندسازی مشتریان جدیدی ایجاد می کند

یک نام تجاری خوب هیچ مشکلی در ایجاد کسب و کار ارجاع نخواهد داشت. برندسازی قوی به طور کلی به این معنی است که تصور مثبتی از شرکت در بین مصرف کنندگان وجود دارد و آنها احتمالاً به دلیل آشنایی و اطمینان فرضی استفاده از نامی که می توانند به آن اعتماد کنند، با شما تجارت می کنند. هنگامی که یک برند به خوبی تثبیت شد، تبلیغات دهان به دهان بهترین و موثرترین تکنیک تبلیغاتی شرکت خواهد بود.

رضایت کارکنان را بهبود می بخشد

زمانی که یک کارمند برای یک شرکت با برند قوی کار می کند و واقعاً پشت آن برند می ایستد، از شغل خود رضایت بیشتری خواهد داشت و در کاری که انجام می دهد درجه بالاتری از غرور خواهد داشت. کار کردن برای برندی که از اعتبار بالایی برخوردار است و در بین عموم مردم مورد توجه قرار می گیرد، کار برای آن شرکت را لذت بخش تر و رضایت بخش تر می کند.

همانطور که قبلا ذکر کردیم، ذینفعان یک برند فقط مشتریان نیستند، بلکه کارمندان نیز هستند. ما باید از این واقعیت آگاه باشیم که تعامل انسانی اساس تجارت است و کارکنان اولین خط ارتباطی هر برند می باشند. کارمندانی که ارتباط خوبی با برند دارند، این درک را برای مشتریان و شرکایی که با آنها در تعامل هستید، تداوم می بخشند. همچنین می تواند به رهبری بهتر، مشارکت بیشتر و محصولات و خدمات بهتر شما کمک کند.

ایجاد اعتماد در بازار

ایجاد اعتماد در بازار
اهمیت برندسازی برای کسب و کار

شهرت یک برند در نهایت به میزان اعتمادی که مشتریان می توانند به آن داشته باشند خلاصه می شود. هرچه بیشتر به یک برند اعتماد کنید، درک بهتری از آن، اعتبار آن و در نتیجه خود برند قوی‌تر می‌شود.

برندینگ به دنبال راه درست برای کسب و حفظ سطح معینی از اعتماد بین شرکت و سهامداران آن است. این کار با ایجاد یک وعده واقعی و قابل دستیابی که برند را به روشی خاص در بازار قرار می دهد و سپس به آن وعده عمل می کند، انجام می شود. به سادگی، اگر وعده عملی شود، اعتماد در ذهن ذینفعان ایجاد می شود.  اعتماد از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا می تواند بین قصد خرید و اقدام خرید تفاوت ایجاد کند.

 در عمل

برندینگ یک موضوع همیشه در حال تحول است که حوزه‌های تخصصی بسیاری را شامل می‌شود: مدیریت کسب‌وکار، بازاریابی، تبلیغات، طراحی، روان‌شناسی و … برندسازی نیز لایه های مختلفی دارد که هر کدام معنا و ساختار خاص خود را دارند.

مطالعه بیشتر : فروش تلفنی چیست؟

برندینگ، بازاریابی نیست، اما زمینه های مشترک زیادی بین این دو وجود دارد، به همین دلیل است که نمی توانیم بپذیریم یا انکار کنیم که برندسازی و بازاریابی به نوعی تابع یکدیگر هستند. آنها به یکدیگر وابسته هستند و هدف اصلی آنها خدمت به تجارت است.

موفقیت برند با وبسازن نوین

موفقیت برند با وبسازن نوین
اهمیت برندسازی برای کسب و کار

با توجه به تمامی توضیحات ارائه شده در مقاله پیش رو انتخاب یک تیم برندسازی تخصصی که بتواند کسب و کار شما را به برندی نام آشنا و مورد اعتماد تبدیل کند می تواند نکته ای قابل تعمل باشد. وبسازان نوین با توجه به سابقه درخشان خود در حوزه های مختلف و بازار های متفاوت، تا به امروز توانسته کسب و کار های بسیاری را در سراسر کشور به برندی قابل اعتماد در میان مردم تبدیل کند. امروزه افتخار داریم تا با قدرت به شما عزیزان اعلام کنیم که شما می توانید توسط وبسازان نوین کسب و کار خود را به بهترین شکل ممکن در بازار های موجود معرفی و به برندی معتبر  تبدیل شوید، ما در این راه در کنار شما هستیم.


برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[کل امتیاز: 0 میانگین: 0]

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها