ریبرندینگ یا بازسازی برند چیست؟

ریبرندینگ یا بازسازی برند چیست؟
ریبرندینگ یا بازسازی برند جان دوباره‌ای است برای تمام کسب و کارهایی که به هدف بازاریابی دیجیتال و جذب نگاه جدید مشتری‌ها انجام می دهند.

ریبرندینگ چیست؟

ریبرندینگ یا تغییر نام تجاری یک ابتکار بازاریابی است که در آن هویت یک برند تغییر می کند، معمولاً به منظور تأثیرگذاری بر نحوه درک یک نام تجاری در ذهن مصرف کنندگان می باشد. با این حال، هیچ رویکرد واحدی در مورد یک شرکت به فرآیند تغییر نام تجاری وجود ندارد این رویکرد می تواند به اندازه جایگزینی لوگوی برند، یا به اندازه یک مفهوم محصول بازسازی شده متحول کننده باشد تا برای مخاطبان کاملاً متفاوت جذاب باشد.

ریبرندینگ یا تغییر نام تجاری زمانی اتفاق می‌افتد که یک شرکت لوگو، شعار، چشم‌انداز، ماموریت، ارزش‌ها، نام، مخاطبان هدف یا بازار خود را تغییر دهد تا هویت برند جدیدی را در ذهن رهبران، مشتریان، رقبا و شرکا بسازد. این به برندها کمک می کند مخاطبان جدیدی را جذب کنند، مرتبط بمانند، در میان رقبا برجسته شوند و آگاهی از برند را بهبود بخشند.

چرا ریبرندینگ مهم است؟

کسب و کار شما هفت ثانیه فرصت دارد تا اولین تاثیر را بگذارد. گاهی اوقات برندها به دلیل استفاده از لوگوی نادرست، داشتن نامی دشوار یا نامفهوم یا کار با چشم‌انداز و مأموریت نامشخص، توجه مشتریان را جلب نمی‌کنند. ما در دنیایی زندگی می کنیم که روندها دائماً در حال تغییر هستند، بنابراین شرکت ها نیز برای جذب مشتریان جدید نیاز به تغییرات دارند. این امر با تغییر نام تجاری امکان پذیر است. ممکن است فقط نیاز داشته باشید که کسب و کار خود را تازه کنید، پس از ادغام با یک شرکت دیگر، یک لوگو یا نام جدید طراحی کنید، یا اهداف، ماموریت یا چشم انداز کسب و کار جدیدی را تعریف کنید.

مزایای برندسازی مجدد یا ریبرندینگ

  • مخاطب جدید
  • ارتباط بالاتر
  • بهبود شناخت برند
  • رتبه بندی گوگل بهبود یافته است
  • کار تیمی کارآمد

مزیت اصلی تغییر نام تجاری، شانس دستیابی به یک مخاطب هدف جدید است. اگر روی ماموریت، چشم انداز، ارزش های شرکت خود تمرکز کنید و به درستی با آنها ارتباط برقرار کنید، مردم متوجه آن خواهند شد.

تغییر نام تجاری به شما این امکان را می دهد که شرکت خود را به روز نگه دارید. صرف نظر از سن برند شما، همیشه باید مرتبط باقی بماند. شرکت ها باید سریع حرکت کنند و از روندهای جدید در بازاریابی پیروی کنند تا سرعت خود را حفظ کنند. همانطور که می دانید، گرایش های طراحی نقش مهمی در درک مشتریان از برند شما و محصولاتی که ارائه می دهید، ایفا می کند. اطمینان از اینکه همیشه به‌روز می‌مانید، به شما کمک می‌کند تا اعتماد مشتریان را جلب کنید و اطمینان حاصل کنید که برند شما بهترین است.

ریبرندینگ یا بازسازی برند چیست؟
ریبرندینگ یا بازسازی برند چیست؟

بیایید یک کمپین تغییر نام تجاری موفق از آدیداس را در نظر بگیریم. این شرکت در سال 1949 تأسیس شد و چندین بار از تغییر نام تجاری برای حفظ ارتباط با مشتریان خود استفاده کرد. برای ارتباط با بازار هزاره، این برند در سال 2011 تولید کفش های کتانی معروف استن اسمیت را متوقف کرد و در سال 2014 نسخه تازه ای از آن را ارائه کرد. آدیداس با تبلیغ عرضه در رسانه های اجتماعی و مشارکت با خرده فروشان و اینفلوئنسرها، توانست قلب مردم را تسخیر کند.

چگونه یک شرکت را تغییر نام دهیم

هنگامی که تصمیم گرفتید که آیا به یک استراتژی تغییر نام تجاری جزئی یا کلی نیاز دارید، مراحل زیر را برای اجرای این استراتژی در کسب و کار خود از نزدیک نگاه کنید.

  • مخاطبان و بازار هدف خود را دوباره تعریف کنید

تحقیقاتی را برای درک مخاطبان هدف خود، آنچه رقبای شما انجام می دهند، ویژگی های منحصر به فرد برند شما و تفاوت آن با سایر شرکت ها در همان صنعت انجام دهید.

تحقیقات عمیقی که شامل گروه های متمرکز و تجزیه و تحلیل داده ها می شود، به شما امکان می دهد متوجه شوید که آیا مشتریان و رقبای شما با ایده شما مطابقت ندارند یا خیر. خریداران واقعی خود و ترجیحات آنها را شناسایی کنید. این داده ها را با بازار هدف اولیه و مخاطبان خود مقایسه کنید تا تفاوت ها را دریابید. به محض اینکه توانستید بازار و مخاطب واقعی خود را تعریف کنید، می توانید استراتژی خود را اجرا کنید.

  • در چشم انداز، ماموریت و ارزش های خود تجدید نظر کنید

هر شرکت دارای سه عنصر اصلی است که باید آنها را ارزیابی کنید: ماموریت، چشم انداز و ارزش ها. هر یک از آنها را تجزیه و تحلیل کنید تا متوجه شوید که چه چیزی اشتباه است.

  • چشم انداز. چشم انداز به برند شما جهت می دهد و اقداماتی را که شرکت شما باید انجام دهد را مشخص می کند. با گذشت زمان، چشم انداز کسب و کار شما ممکن است تغییر کند، و این کاملا طبیعی است. با این حال، ضروری است به محض اینکه این اتفاق افتاد، دیدگاه خود را دوباره تعریف کنید تا مطمئن شوید که کارمندان شما در مسیر درست حرکت می کنند و بر اساس آن تصمیم می گیرند.
  • ماموریت. این هدف شرکت شما را مشخص می کند. ماموریت شما مصرف کنندگان اصلی، محصولاتی که تولید می کنید و موقعیت مکانی شما را توصیف می کند. این نقشه راه کسب و کار شماست. همانطور که ماموریت شما تغییر می کند، پیام شما نیز نیاز به تغییر دارد.
  • ارزش های. ارزش های شرکت شما توضیح می دهد که چرا در جهت چشم انداز خود کار می کنید و چرا به ماموریت خود متعهد هستید. با تکامل برندها، ممکن است ارزش های قدیمی خود را تغییر دهند. بنابراین باید ارزش های جدید خود را منعکس کنید تا تمرکز اصلی خود را نشان دهید.

به یاد داشته باشید، اگر مولفه های ذکر شده در بالا تغییر کنند، نحوه ارتباط شما با مخاطبان خود نیز نیازمند تغییراتی است. زبان، لحن و صدایی که استفاده می کنید باید با پیامی که می خواهید منتقل کنید مطابقت داشته باشد.

  • در نام شرکت خود تجدید نظر کنید

البته، تغییر نام یک شرکت یک گام جدی است زیرا می تواند به بهای شناخت برند و ترافیک ارگانیک شما تمام شود. با این حال، اگر به طور جدی به تغییر نام برند خود فکر می کنید، مطمئن شوید که پس از برندسازی مجدد، برنامه ای برای بهبودی دارید.

به طور کلی، اگر نام شرکت شما همچنان با ماموریت، چشم انداز و ارزش های شما همسو است، بهتر است آن را حفظ کنید. اما اگر با هویت شما مطابقت ندارد، بهتر است آن را اصلاح کنید. اطمینان حاصل کنید که نام تجاری جدید شما پیام شما را منتقل می کند، املای آسان و جذاب است. نام مناسب همچنین از اهداف و رشد کسب و کار شما پشتیبانی می کند.

  • شعار برند خود را اصلاح کنید

هدف شما در اینجا ایجاد شعاری است که ماموریت، چشم انداز شرکت شما را بیان کند و همچنین به یاد ماندنی باشد. تغییر آن را با دقت در نظر بگیرید زیرا هدف برند شما را برجسته می کند.

مطمئناً، مشتریان شعارهای جذاب مارک‌های معروف مانند «فقط انجامش بده» را از نایک، «من عاشق آن هستم» از مک‌دونالد یا «زیرا ارزشش را داری» از لورآل را به خاطر می‌آورند. برای ایجاد یک شعار عالی، ارائه دستورالعمل، ادعا کردن، استعاره گرفتن یا استفاده از زبان شاعرانه را در نظر بگیرید.

برای کمک به ایجاد یک شعار عالی برای برند خود، در اینجا چند نکته ساده وجود دارد:

  • آن را کوتاه، ساده و واضح نگه دارید.
  • از ارزش پیشنهادی منحصر به فرد خود استفاده کنید.
  • مقاوم باش؛
  • اطمینان حاصل کنید که می تواند آزمایش زمان را تحمل کند.
  • مخاطبان و بازار هدف خود را در نظر بگیرید.

 بازسازی برند

  • هویت برند خود را دوباره ایجاد کنید

چندین چیز وجود دارد که ممکن است در مورد هویت برند شرکت خود تغییر دهید، مانند آرم، اشکال، تصاویر، رنگ ها یا دستورالعمل های خود. در اینجا چندین تغییر وجود دارد که شما نیاز دارید.

لوگوی خود را تغییر دهید

اگر تغییرات داخلی در شرکت خود داشته‌اید و می‌خواهید آن‌ها را نشان دهید، یک لوگوی جدید ایجاد کنید. برای تازه کردن لوگوی قدیمی خود، از این اصول اولیه برای انجام صحیح آن استفاده کنید:

  • با ایجاد یک لوگوی ساده اعتماد به نفس خود را نشان دهید.
  • لوگویی ایجاد کنید که برجسته باشد.
  • از اشکال و سبک های جهانی که متناسب با کانال های ارتباطی شما هستند استفاده کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که لوگوی جدید شما در دراز مدت از ماموریت، چشم انداز و ارزش های شما پشتیبانی می کند.
  • سعی کنید از قسمت هایی از لوگوی قدیمی خود برای کمک به مشتریان در شناخت برند شما استفاده کنید.

چه زمانی به ریبرندینگ نیاز دارید؟

ریبرندینگ یا تغییر نام تجاری فرآیندی پیچیده و پرهزینه است که ریسک های بزرگی را برای شرکت های بزرگ و کوچک به همراه دارد. بنابراین باید دلایل جدی برای پیاده سازی این روش در کسب و کار خود داشته باشید. در اینجا دلایل اصلی برای در نظر گرفتن تغییر نام تجاری وجود دارد:

  • اگر تغییر موقعیت در بازار وجود داشته باشد. تغییر موقعیت شامل تغییر وضعیت نام تجاری یا محصول موجود یک شرکت در بازار است. این فرآیند زمانی حیاتی است که یک شرکت تصویر ضعیف یا قدیمی داشته باشد، به تغییرات استراتژیک جهانی نیاز داشته باشد یا به یک مخاطب هدف جدید نیاز داشته باشد. اگر تصمیم دارید محصول خود را تغییر دهید تا یک بخش کاملاً جدید از بازار را از طریق بسته بندی، اندازه، طعم، کانال های تبلیغاتی، قیمت یا مکان جدید هدف قرار دهید، بهتر است به تغییر نام تجاری فکر کنید.
  • زمانی که می خواهید شهرت شرکت خود را بهبود ببخشید. رسوایی در رسانه های اجتماعی، کیفیت پایین محصولات یا نشت داده ها می تواند منجر به لکه دار شدن شهرت شود. البته بر شرکت شما و مشتریانش تاثیر منفی می گذارد. تغییرات واقعی در شرکت می تواند به حذف تداعی های منفی که در ذهن مردم ایجاد می شود کمک کند و دوباره اعتماد مشتریان را جلب کند.
  • اگر شرکتی ادغام شود. اگر دو شرکت نیروها را به هم پیوند دهند و یکی شوند، ادغام خواهید شد. برای به نمایش گذاشتن بهترین ویژگی های هر کسب و کار، جلب اعتماد مشتریان، توسعه آگاهی از برند و جلوگیری از سردرگمی، تجدید نظر ضروری است. ادغام به شرکت شما اجازه می دهد تا وارد بازارهای جدید شود، از منابع مالی به نحو احسن استفاده کند، سود بیشتری کسب کند، مدیریت جدید و موارد دیگر را به دست آورد. این فرآیند همچنین بر مصرف کنندگان تأثیر می گذارد زیرا منجر به خدمات بهتر به مشتریان، محصولات با کیفیت بالاتر و قیمت های پایین تر می شود.
  • وقتی می خواهید بین المللی شوید. هنگامی که یک کسب و کار وارد بازارهای بین المللی می شود، اغلب برای دستیابی به رشد و دستاوردهای مالی متمایز به تغییر نام تجاری متوسل می شود. برای ارتباط با مکان‌های جدید، شرکت‌ها با نام شرکت جدید و لوگویی که نشان‌دهنده برند شما است، منحصربه‌فرد است، به راحتی قابل یادآوری است و در کشورهای دیگر قابل درک است.
  • اگر تغییری در رهبری ایجاد شود. شرکت ها با رهبران خود مرتبط هستند. اگر نام تجاری به مالک خارجی تغییر کند، هویت جدید راهی برای تاکید بر گذار است.
  • به خاطر داشته باشید که تغییرات را فقط به این دلیل که از لوگو یا شعار خود خسته شده اید، یا به دنبال جلب توجه هستید، ایجاد نکنید زیرا تلاش های آگاهی از برند شما تمام انتظارات شما را برآورده نکرده است. اگر فکر می کنید که تغییر نام تجاری سریع ترین و ساده ترین راه برای بهبود کسب و کارتان است، خودتان را گمراه می کنید.

هدف از برندسازی مجدد چیست؟

شرکت‌ها ممکن است به دلایل متعددی محصول جدید تحت تغییر نام تجاری قرار گیرند، اما معمولاً از نیاز به ایجاد ارتباط قوی‌ تر بین محصول و هویت یک برند با مخاطبانی که آن ها را هدف قرار می‌دهند، ناشی می‌شود. به ناچار، شرکت ها می توانند در طول زمان به طور قابل توجهی در رابطه با محصولاتی که می فروشند، مخاطبانی که برایشان جذاب هستند و بازارهایی که در آن فعالیت می کنند، تکامل پیدا کنند.

فرآیند ریبرندینگ می‌تواند کاری پیچیده و پرهزینه باشد، اما زمانی که با موفقیت انجام شود، این پتانسیل را دارد که شرکت‌ها را بهتر از رقبا متمایز کند و با خواسته‌ها، نیازها و ارزش‌های مصرف‌کنندگانش هماهنگ‌تر شود. با توجه به اینکه تغییر در بازار دیجیتال پرشتاب امروزی ثابت است، کسب‌وکارهای امروزی بیشتر و بیشتر در حال انجام ریبرندینگ برای حفظ رقابت هستند.

بهبود شناخت برند

انسانی کردن نام تجاری خود از طریق یک داستان یا ویدیوی واقعی در حین تغییر نام تجاری می تواند باعث شود شرکت شما در ذهن مشتریان شما بماند. تحقیقات نشان می‌دهد که مشتریان بیشتر با شرکتی تعامل دارند که تجربه‌ای را ارائه می‌دهد، دیدگاه‌های آن‌ها را مطابقت می‌دهد یا احساسات خاصی را برمی‌انگیزد.

رتبه بندی گوگل بهبود یافته است

با توجه به این واقعیت که سئو سایت پس از ایمیل مارکتینگ در بالاترین لیست بازگشت سرمایه در رتبه دوم قرار دارد، سرمایه گذاری در شرکت شما برای ایجاد یک برند قوی تصمیم درستی است. اگر مشتریان با برند جدید شما تعامل داشته باشند و آن را بشناسند، مطمئن باشید که گوگل تلاش های شما را ارزیابی خواهد کرد.

کار تیمی

اگر شرکت شما مأموریت، چشم‌انداز و استراتژی‌های مشخصی ندارد، این شانس را دارید که آن‌ها را مطابق با نیازهای خود بازسازی کنید. این وضوح ساختاری برای بهبود کارایی کسب و کار شما بسیار مهم است: کارکنان مناسب را استخدام کنید و آنها را وادار به کار دقیق کنید، عملیات شرکت را مدیریت کنید و تصمیمات تجاری درستی بگیرید.

انواع ریبرندینگ

استراتژی ریبرندینگ به دو نوع تقسیم می شود:

  • تغییر نام تجاری جزئی

این استراتژی زمانی استفاده می‌شود که تصمیم می‌گیرید چیزی جدید را بدون تغییر کامل به برند فعلی خود اضافه کنید. زمانی که لوگو و تصویر شرکت شما قدیمی شده باشد یا تغییر جزئی در اهداف کسب و کار شما ایجاد شده باشد، به‌روزرسانی ضروری است.

در اینجا می توانید به روز رسانی لوگوی اپل از سال 1976 تا 2013 را مشاهده کنید.

ریبرندینگ یا بازسازی برند چیست؟
ریبرندینگ یا بازسازی برند چیست؟
  • ریبرندینگ کلی

این گزینه زمانی استفاده می‌شود که شرکت شما تغییرات اساسی مانند ادغام، تغییر در رهبری، بازنگری محصول و غیره داشته باشد. در نتیجه، برند شما باید در هویت برند همراه با ماموریت، چشم‌انداز و ارزش‌های برند شما تغییر کند. در اینجا یک تغییر کامل وجود دارد.

سازنده سخت‌افزار بازی، Oculus، در سال 2017 توسط فیس‌بوک خریداری شد. مدت کوتاهی پس از خرید، فیس‌بوک تغییر نام تجاری انجام داد و منتقدان ادغام احساس می‌کنند که تغییرات در لوگو تنها شروعی برای تغییر نام تجاری Oculus توسط فیس‌بوک است.

ریبرندینگ یا بازسازی برند چیست؟
ریبرندینگ یا بازسازی برند چیست؟

در آخر

چه برند شما نیاز به تجدید یا تغییر کلی داشته باشد، تغییر نام تجاری یا ریبرندینگ در ایجاد درک درست نقش اساسی دارد. این به شما امکان می دهد یک هویت بصری کاملاً جدید برای کسب و کار خود ایجاد کنید تا به چندین هدف دست یابید، مانند: دستیابی به مشتریان جدید، بهبود آگاهی از برند، افزایش رتبه گوگل خود و موارد دیگر.

برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[کل امتیاز: 0 میانگین: 0]

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها