روانشناسی رنگ در طراحی سایت

روانشناسی رنگ در طراحی سایت

روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت

روانشناسی رنگ در قرن اخیر مورد توجه بسیاری از محققان بوده است و تاثیر آن در موضوعات مختلف مطالعه شده است. رنگ ها با درخشندگی خود نه تنها احساسات انسان را تحت تاثیر قرار می دهند بلکه بر روی تصمیم گیری نیز اثر گذار هستند. هویت بصری و طراحی آن برای تمامی کسب و کار هایی که قصد دارند در جهان نامحدود مجازی فعالیت کنند بسیار ضروری است. هویت بصری اساسی ترین عنصری است که برای جذب مخاطب از طریق تصویر در اختیار دارید. روانشناسی رنگ ابزاری قدرتمند در طراحی سایت است. حتما برایتان پیش آمده است که یک صفحه وب را به دلیل بی روح بودن ترک کرده اید و به صفحه ای دیگر رفته اید.

عنصر رنگ به اندازه ی تمامی محتوایی که در صفحه وب به کار می رود اهمیت دارد. مهم ترین گام برای موفقیت در برندینگ را می توان استفاده از روانشناسی رنگ دانست. انتخاب رنگ ها، طراحی تصویری ماندگار در ذهنیت یک کاربر است. قدرت رنگ ها به گونه ای است که می توانند افراد را به تصمیم گیری تشویق کنند و آن ها را به سوی هدفی که شما در ذهن دارید هدایت کنند. روانشناسی رنگ ها اگر به درستی و بر اساس اصول به کار بروند به راحتی میزان فروش را افزایش خواهند داد. تا انتهای این مقاله همراه ما در وبسازان نوین باشید تا روانشاسی رنگ ها در طراحی وب سایت را بررسی کنیم.

خدمات طراحی سایت در کرج با تیم مجرب وبسازان نوین

روانشناسی رنگ در طراحی سایت
روانشناسی رنگ در طراحی سایت

روانشناسی رنگ، ابزاری مدرن در بازاریابی

بازاریابی در دهه های گذشته کاملا دگرگون شده است و سبک های جدید و شیوه های نوین را جایگزین روش های کلاسیک نموده است. استفاده از عناصر بصری از جمله رنگ برای تاثیر بر احساسات و افکار مخاطب یکی از این روش های نوین است. شاید باور آن سخت باشد اما خود شما که در حال خواندن این مقاله هستید سعی دارید علاوه بر رفع نیاز خود از طریق خوانش یک متن، به اندازه کافی از محیط سایت هم لذت ببرید.

روانشناسی رنگ زیر مجموعه ای از روانشناسی رفتاری است. این شاخه به تغییر رفتار پیچیده ی انسان در مقابل عوامل مختلف می پردازد. روانشناسی رنگ به بررسی رفتار و ذهنیت انسان در مواجهه با رنگ ها گفته می شود. اگر بدانید که بین 60 تا 90 درصد از تصمیمات مشتریان بر اساس رنگ گرفته می شود این شاخه را نادیده نخواهید گرفت.

رنگ ها با طیف وسیعی که دارند همواره موضوع مورد مطالعه روانشناسان هستند. اما شاخه ای از بازاریابی که به استفاده از این عنصر می پردازد در واقع سعی دارد از مفاهیمی که رنگ ها منتقل می کنند برای افزایش فروش و بازدید در حوزه های مختلف استفاده کند.

مطالعه بیشتر : طراحی سایت ریسپانسیو ( واکنشگرا ) چیست؟

رنگ ها، فراگیرترین عناصر تصویری؟

روانشناسی رنگ در طراحی سایت
روانشناسی رنگ در طراحی سایت

به هر کجای جهان که نگاهی بیاندازید می توانید رنگ ها را ببینید و تشخیص بدهید. از معماری زیبای ایرانی تا سبک معماری آرت دکوی اروپایی همگی سرشار از رنگ هستند. این عنصر فراگیر در یک دهم ثانیه می تواند ذهنیت و عقیده کاربر را نسبت به همه چیز تغییر دهد. پس در گام نخست باید رنگ هایی که مناسب هستند را انتخاب کنید. فرض کنید رنگ ها مناسب نباشند، می دانید چه فاجعه ای به وقوع خواهد پیوست؟

برای نمونه وارد سایت فروشگاه اینترنتی برای نوزادان شده اید. در نگاه اول انسان تنها به رنگ ها فرصت می دهد و اصلا به سراغ جزئیات نمی رود. ذهن شما تنها چند ثانیه به آن صفحه وب فرصت می دهد تا ابراز وجود کند. در این سایت فروش  سیسمونی از رنگ های تیره و خنثی استفاده شده است. این رنگ ها حتی برای شما که بزرگسال هستید جذابیت ندارند. ممکن است پائین ترین قیمت ها و بهترین برند ها را در آن ببینید اما آن را رها کنید. جذابیت هویت بصری را هرگز دست کم نگیرید. این عاملی است که تبلیغات را در دهه گذشته با دگرگونی عجیبی مواجه کرده است.

هارمونی رنگ ها برای طراحی وب سایت

قرمز، گروهی از رنگ ها را تشکیل می دهد که قرمز هایی از سیر تا روشن را در بر می گیرد. خاصیت رنگ قرمز تشدید احساسات است. این رنگ نماد جنب و جوش، اقدام سریع، احساسات تند، خطر، هیجان، انرژی و اضطرار است. با استفاده از این رنگ در وب سایت هایی که مربوط به مواد غذایی هستند می توانید اشتهای مخاطب را تحریک کنید. چرا که این رنگ خاصیت تحریک کنندگی بالایی دارد.

نکته مهم استفاده از مکمل مناسب است تا رنگ قرمز به اندازه ی کافی جلوه داشته باشد. رنگ های طوسی روشن، سفید، زرد، آبی و بسیاری دیگر از رنگ ها ترکیب های مناسبی برای قرمز هستند. این رنگ برای طراحی بنر های تبلیغاتی در سایت مناسب است. دکمه هایی که حاوی کلمه دانلود یا کلیک کنید هستند هم اغلب در طیف های مختلف قرمز طراحی می شود. از مشهور ترین لوگوهای قرمز رنگ هم می توان به کوکا کولا اشاره نمود. روانشناسی رنگ ها برای طراحی وب سایت تاکید بسیاری بر گروه قرمز به دلیل تاثیر گذاری آن دارد.

نارنجی، این رنگ شامل طیفی از رنگ ها است که اغلب روشن هستند. رنگ نارنجی خاصیت انتقال احساسات شاد و اشتها آور است. بیش از 70 درصد از فست فود ها و یا فروشگاه های غذایی از این رنگ استفاده کرده اند. نارنجی اشتیاق بسیاری در مخاطب ایجاد می کند. بهتر است در طراحی وب سایت اگر از این رنگ استفاده می کنید به عنوان رنگ اصلی باشد.

این رنگ نماد خلاقیت، صمیمیت، شور و شوق و فوریت است. نارنجی از مشهور ترین رنگ های تبلیغاتی است. رنگ نارنجی به راحتی مخاطب را دعوت به اقدام می کند. ممکن است این  دعوت شامل  دنبال کردن وب سایت، خرید، سر زدن به شبکه های اجتماعی و یا کلیک کردن برای ورود به صفحه باشد. از مشهور ترین لوگوهای نارنجی رنگ می توان به آمازون اشاره کرد.

زرد، از گروهی خاص از طیف رنگی تشکیل شده است. این رنگ نشان دهنده ی جوانی و نیروی فوق العاده قوی انسان است. زرد مفاهیم سرخوشی، شادی، احساسات زیبا و ثروت را انتقال می دهد. این رنگ بیش از هر رنگی نظر مخاطب را جلب می کند. در استفاده از این رنگ در هویت بصری سایت استفاده کنید و تاثیر شگفت انگیز آن را ببینید. به یاد داشته باشید که در استفاده از زرد زیاده روی نکنید. انرژی بالای زرد به چشم فشار می آورد و باید بر اساس اصول و متعادل به کار رود.

روانشناسی رنگ در طراحی سایت
روانشناسی رنگ در طراحی سایت

سبز، گروه رنگ های سبز به طور کلی نشان دهنده ی سلامت و طبیعت هستند. این رنگ نمادی برای ثروت، نیروی پاک طبیعت و آرامش خاطر محسوب می شود. اغلب برای طراحی وب سایت های مربوط به محیط زیست، فروشگاه گیاهان، غذاهای گیاهی و مجلات از این رنگ استفاده می شود.

این رنگ با تعادلی که ایجاد می کند اجازه ی استفاده از طیف مناسبی را به عنوان مکمل به شما می دهد. این رنگ در روانشناسی رنگ های وب سایت به عنوان دومین رنگ محبوب انتخاب شده است. سبز به راحتی به وسیله ی چشم پردازش می شود و آرامش بخش است.

آبی، گروه آبی را می توان محبوب، آرامش بخش، خیال انگیز و دوست داشتنی دانست. این رنگ محبوب با طبیعت آرامی که دارد بسیاری را جذب خود کرده است. در روانشناسی رنگ ها در طراحی بصری وب سایت این رنگ بسیار پیشنهاد شده است تا فضایی اطمینان بخش ایجاد کند. رنگ آبی نماد دوستی، صمیمیت، اطمینان، اعتماد و آرامش است. کمپانی ها و بانک ها برای انتقال احساس رضایت خاطر و امنیت روانی از این رنگ استفاده می کنند.

مطالعه بیشتر : دلایل داشتن سایت

انتخاب رنگ مناسب در طراحی سایت

روانشناسی رنگ در طراحی سایت
روانشناسی رنگ در طراحی سایت

انتخاب بسیاری سختی در پیش روی شما است اما باید با شناخت درست جامعه هدف خود این کار را انجام دهید. به مشهور ترین کمپانی ها نگاه کنید؛ برای نمونه فیسبوک، توییتر، اینتل و بسیاری دیگر را به ذهن خود بیاورید. حتی اگر لوگو ها را به خاطر نیاورید اما رنگ ها در ذهن شما هستند. آیا بنفش یاهو را ممکن است از خاطر ببرید؟ این ها همه مدیون روانشناسی رنگ هستند. برای انتخاب بهترین رنگ در آغاز کسب و کار خود حتما از یک گرافیست متخصص کمک بگیرید. برندینگ بر اساس هویت بصری یکی از بهترین انواع مهم در بازاریابی است. اگر بتوانید در این مرحله درست انتخاب کنید حتما موفق به جلب نظر مخاطب و جذب آنان به سوی خدمات خود خواهید شد.

برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[کل امتیاز: 1 میانگین: 5]

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها