استراتژی برندینگ چیست؟

استراتژی برندینگ

استراتژی برندینگ یا برندسازی چیست؟

استراتژی برندینگ (معروف به استراتژی توسعه برند) یک برنامه بلند مدت برای دستیابی به یک سری اهداف بلند مدت است که در نهایت منجر به شناسایی برند شما توسط مصرف کنندگان می شود. یک استراتژی برندسازی موفق شامل ماموریت برند، وعده های آن به مشتریان و نحوه اطلاع رسانی آنها می شود. استراتژی برندسازی که اغلب اشتباه تصور می شود، مجموع لوگو، پالت رنگ یا وب سایت شما نیست. تیم مشاوره برندینگ وبسازان نوین شما را جهت دیده شدن در دنیای مجازی و افزایش فروش یاری می کند.

اگرچه این عناصر خلاقانه جزء یک استراتژی برندسازی موفق هستند. یک استراتژی برندسازی حول تمام عناصر نامشهودی می چرخد که در طول زمان باعث آگاهی از برند، ارزش ویژه برند و احساسات برند می شود. پیش نویس یک استراتژی توسعه برند موفق با پرسیدن سوالات درست از خود شروع می شود.

استراتژی برند به یک برنامه بلند مدت اشاره دارد که بر توسعه یک برند موفق تمرکز دارد. این طرح توسط مشاغل برای ایجاد تصویری خاص در بین مشتریان فعلی و بالقوه استفاده می شود. هنگامی که یک شرکت یک استراتژی برند موفق را اجرا کرد، مشتریان با نام تجاری و کاری که انجام می دهد ارتباط برقرار می کنند، بدون اینکه به آنها گفته شود که شرکت کیست.

شرکت های بزرگی مانند کوکاکولا از یک استراتژی برند موفق سود می برند. مشتریان بیشتر با شرکت ارتباط برقرار می کنند و به تصمیم گیری برای خرید کمک می کنند. یک استراتژی برند موفق باید به خوبی فرموله شده و در تمام عملکردهای تجاری با هدف دستیابی به عملکرد مالی بهبود یافته، مزیت رقابتی و تجربه مشتری اجرا شود.

استراتژی برندینگ
استراتژی برندینگ

هنگام ایجاد استراتژی برندینگ، کسب و کارها باید ابتدا اهداف تجاری را تعیین کنند که امیدوارند با راه اندازی برند به آن دست یابند. آنها همچنین باید مخاطبان هدف را شناسایی کنند که به تقویت اثربخشی برند کمک می کند. مخاطبان هدف باید با عواملی مانند سن، محدوده درآمد، موقعیت جغرافیایی، علایق خاص، شغل و غیره متمایز شوند.

چه چیزی در یک استراتژی برند موفق نقش دارد؟

هدف اصلی یک استراتژی برندسازی موفق این است که به جهان بفهمانید که برند شما وجود دارد، چه هدفی دارد و چه چیزی آن را تعریف می کند. استراتژی برندینگ یک استراتژی سیال و بلندمدت است که اغلب نیازمند بازبینی در طول زمان بر اساس موفقیت (یا عدم موفقیت آن) است.

سنجش موفقیت یک استراتژی توسعه برند همیشه آسان نیست. استراتژی‌های برندسازی اغلب شامل عناصر نامشهود و غیرقابل اندازه‌گیری هستند و هنگام برنامه‌ریزی این نوع استراتژی مهم است که از همان ابتدا تصمیم بگیرید که موفقیت چگونه اندازه‌گیری می‌شود.

مطالعه بیشتر : پرسونال برندینگ چیست؟

هر سازمانی به روشی متفاوت به نحوه اندازه گیری موفقیت برخورد می کند، اما همه آنها به طور کلی عناصر یکسانی را در استراتژی های خود شامل می شوند. پاسخ به سوالات زیر می تواند اولین گام در تدوین استراتژی موفق برند باشد:

  • اهداف برند شما چیست و چگونه با آنها ارتباط برقرار می کنید؟ نام تجاری شما چه مشکلاتی را حل خواهد کرد و چه سودی برای مشتریان مورد نظر خود خواهد داشت؟
  • چگونه مشتریان ایده آل خود را شناسایی می کنید؟ چه کسانی از برند سود می برند؟ این مشتریان چه احساسی دارند و دوست دارند چه احساسی داشته باشند؟
  • چگونه رقبای خود را شناسایی می کنید؟ چه کسی آنچه را که مشتریان بالقوه شما می خواهند و چگونه می دهد؟
  • چگونه مشتریان بالقوه را جذب می کنید؟ برند شما برای رسیدن به اهدافش چه شخصیت و لحن صدایی خواهد داشت؟

یاد بگیرید که چگونه با استفاده از احساسات و نیاز مخاطب، یک برند جهانی بسازید.
“چگونه چیزی فراتر از یک کالا باشیم.”

اجزای یک استراتژی برند

اجزای اصلی استراتژی برند عبارتند از:

  • هدف

اولین قدم در ایجاد یک استراتژی برند موفق، درک هدف سازمان است. در حالی که اکثر کسب‌وکارها عملکرد مالی را در تحلیل خود اولویت‌ بندی می‌ کنند، تمرکز باید روی ارزشی باشد که کسب‌ و کار می ‌خواهد به مشتریان ارائه دهد. پرسیدن سوالاتی مانند “چگونه محصولات ما به حل مشکلات مشتریانمان کمک می کنند؟” می تواند به کسب و کار کمک کند تا هدف خود را بیان کند و خود را از رقبا متمایز کند.

استراتژی برندینگ
استراتژی برندینگ

مشتریان تمایل دارند ارتباط قوی ‌تری با یک برند با هدفی بزرگ‌ تر از کسب سود ایجاد کنند. به عنوان مثال، چشم انداز اپل این است که بهترین تجربه کاربری را برای مشتریان خود به ارمغان بیاورد و نه فقط فروش الکترونیک و نرم افزارهای کامپیوتری. چنین رویکردی برای مشتریان فعلی و بالقوه اپل جذاب است زیرا نشان دهنده تعهد این شرکت به ارائه ارزش بیشتر فراتر از معامله فروش است.

  • سازگاری

سازگاری شامل ارزیابی تمام فعالیت های کسب و کار و تصمیم گیری در مورد اینکه آیا فعالیت ها با تصویر ارائه شده به جهان مطابقت دارند یا خیر. کسب و کار باید هویتی سازگار و آشنا به مشتریان خود ارائه دهد. به عنوان مثال، تمام عکس‌ها و ویدیو های موجود در صفحات شبکه‌ های اجتماعی شرکت باید پیامی منسجم داشته باشند و هیچ یک از پیام ‌ها نباید برای مخاطب گیج‌ کننده باشد.

سازگاری فراتر از لوگوی شرکت است و شامل جنبه های کلیدی مانند سبک فونت، رنگ ها، تصاویر و سبک زبان است. سازگاری باعث می شود مشتریان به راحتی برند را تشخیص دهند.

یکی از راه های اطمینان از سازگاری پیام ارائه شده به مشتریان، ایجاد یک راهنمای سبک است. راهنمای سبک اطلاعاتی را در مورد هر جنبه ای از کسب و کار، از صدای تحریریه گرفته تا استفاده از لوگوی آنلاین شرکت، طرح رنگ، و همچنین نحوه قرار دادن محصولات و خدمات آن ارائه می دهد. رعایت دستورالعمل ها می تواند به تقویت پیام ها و اهداف برند برای همه سهامداران شرکت کمک کند.

  • عاطفه

انسان ها تمایل ذاتی به ایجاد روابط دارند. یک کسب و کار می تواند احساسات بازار هدف خود را با یافتن راهی برای ارتباط با آنها در سطح عمیق تر لمس کند. به عنوان مثال، اپل نیاز مشتریان خود را به اجتماعی بودن و تعلق به یک “گروه” تشخیص می دهد و از چنین نیازی در استراتژی برندینگ خود استفاده می کند.

اپل از احساسات برای ایجاد روابط بلندمدت با مشتریان استفاده می‌کند، که توضیح می‌دهد که چرا مشتریان مایلند روزها منتظر بمانند و ساعت‌ها در صف برای دریافت آخرین آیفون باشند. علاوه بر این، این شرکت همچنین جامعه‌ای را ایجاد می‌کند که در آن مشتریانش می‌توانند ایده‌های خود را به اشتراک بگذارند، سؤال بپرسند و آخرین محصولاتی را که روی آنها کار می‌کند به‌روزرسانی دریافت کنند.

  • مشارکت کارکنان

کارمندان برخی از منزوی ترین افراد در فضای کسب و کار هستند، علیرغم اینکه بخش مهمی از فرآیند برندسازی هستند. کارکنان افرادی هستند که هویت شرکت را در عملیات روزمره نشان می دهند و باید در مدیریت صحیح ارتباطات با مشتریان به خوبی آگاه باشند.

یکی از راه‌های بهره‌برداری از پتانسیل کارکنان، آموزش هویت برند به آن‌ها است. این شرکت می‌تواند جلسات آموزشی و کارگاه‌هایی ترتیب دهد که در آن به کارکنان آموزش می‌دهند که چگونه از صدای برند با موفقیت در صفحات رسانه‌های اجتماعی خود استفاده کنند.

استراتژی برندینگ
استراتژی برندینگ

راه دیگر برای تشویق مشارکت کارکنان در فرآیند برندسازی، ارائه منابع و ابزارهای عملی است که کارکنان می توانند از آنها برای ایجاد محتوای احساسی استفاده کنند که بین مشتریان فعلی و بالقوه توزیع شود.

سازندگان استراتژی برند

نقش تدوین و اجرای استراتژی برند بر عهده بخش بازاریابی شرکت است. با این حال، همه افراد در شرکت، از مدیریت سطح بالا گرفته تا کارمندان خردسال، پیام رسان برند هستند و با اقدامات خود نقش مهمی در ارتقای برند دارند.

برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[کل امتیاز: 1 میانگین: 5]

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها